JÄLKIRUUAT

Tattarisuurimoherkku

2 dl maustamatonta rahkaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl marjoja tai hilloa tai omenasosetta tai ananasmurskaa
1 dl Keskisen myllyn tattarisuurimoita
sokeria maun mukaan

Sekoita aineet keskenään ja nauti jälkiruuaksi, välipalaksi ym.

Tattaripannari

7 dl maitoa
4 munaa
1 dl perunajauhoa
3 dl tattarijauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria (tai maun mukaan, tästä tulee suht. makeaa)
3 tl vaniljasokeria (tässäkin oman maun mukaan)
1 dl sulaa voita

Sulata voi kattilassa. 
Mittaa kuiva-aineet leivontakulhoon (perunajauhot siivilän lävitse, ettei jää paakkuja). 
Sekoita aineet keskenään. 
Mittaa toiseen astiaan maito ja kananmunat, ja pyöräytä vatkaimella tai käsin vatkaten sekaisin. 
Lisää munamaitoon kuiva-aineet hissukseen valuttaen ja samalla vatkaten. 
Viimeisenä lisää sula rasva. Anna turvota puolisen tuntia. 
Ota korkeareunaisempi uunipelti ja vuoraa se leivinpaperilla. 
Sekoita vielä kerran ennen kaatamista pellille. 
Paista 200 asteisessa uunissa n. puolisen tuntia. 
Pannari ruskistuu normaaliin tapaan. 
Herkuttele hillon, kermavaahdon tai jäätelön kera.