KOTIAPU

Meidän Pauliina pitää huolen että nälkää ei nähdä ja huusholli pysyy varmasti kunnossa.


Aitoa oikeaa kotiruokaa ja perinteistä pullaa: Meidän Pauliina tekee oikeaa kotiruokaa ja leipoo vaikka perinteistä "äidin tekemää pullaa". Kotona tehty Meidän Pauliinan kotiruoka on varmasti parempaa ja maukkaampaa kuin teollisessa keittiössä valmistettu ruoka. Ruokaa voidaan tehdään muutamaksi päiväksi kerrallaan asiakkaan kotona. Ruuan valmistus ei ole vain tekemistä vaan sosiaalinen tapahtuma, johon asiakas voi osallistua niin halutessa. Ruokaa tehdessä on mukava jutella ja vaihdella kuulumisia.
Pidetään koti puhtaana: Meidän Pauliina pitää kodin siistinä. Pauliina siivoaa sopimuksen mukaan asiakkaan kodin kerran viikossa tai miten sovitaan. Siivoukseen kuuluu normaali kodin siivoaminen imurointeineen, pölynpyyhkimisine ja lattianpesuineen.


Pyykin pesu, myös mattojen pesu onnistuu: Asiakkaan pyykit pestään asiakkaan pesukoneella tai Meidän Pauliina pesee pyykit kotonaan niin usein kuin sovitaan tai tarvittaessa. Kesäisin Pauliina pesee myös matot omalla laiturilla. Muistatko miltä mäntynestesaippualla pesty matto tuoksuu?

ASIOINTIAPU

Kaikille tulee aika kun asioiden hoitaminen vaikeutuu. Autolla ei saa enää ajaa, liikkuminen omin voimin vaikeutuu, sukulaiset asuvat muualla ja eivät kerkiä auttaa ja asioiden hoitaminen yleensäkin on muuttunut erilaiseksi kuin ennen.

Meidän Pauliinan kotiapu auttaa asioinneissa apteekissa, lääkärissä, pankissa, kampaajalla tai parturissa. Meidän Pauliina pitää huolen että kaikki asiointipaperit ovat mukana, hän pukee, auttaa autoon, auttaa asioimisessa kohteessa ja tuo turvallisesti kotiin. Ja jos nälkä yllättää, niin yhdessä tehdään vaikka tukeva välipala asioilla käynnin päätteeksi.

YHDESSÄ OLO


Ikäihmiset voivat olla  yksinäisiä. Kunnan hoitohenkilökunnalla ja usein sukulaisilla ei ole tarpeeksi aikaa olla ikäihmisten kanssa. Meidän Pauliinalla on aikaa tekemisen ja toiminnan merkeissä, ilman kiirettä. Yhteinen aika voi olla vaikka vain jutustelua ja kahvittelua, tekemisen kautta on hyvä viettää yhteistä aikaa.  Leivotaan yhdessä pullaa tai leipää, askarrellaan, kuunnellaan musiikkia ja luetaan. Mikään ei estä opettelemasta esim. tietokoneen käyttöä. Tärkeää olisi myös että vanhempi voisi opettaa nuorempaa tekemään asioita niinkuin ne on ennen tehty. Näin molemmat oppivat.  


Virkistytään Meidän Pauliinan kanssa. Virkistymiseen voi kuulua rauhallista kävelyä, pyörätuolilla liikkumista, muuten vain ulkona olemista tai autolla ajelua tutuissa vanhoissa paikoissa. Mukaan voidaan ottaa Pauliinan koiria jos siltä tuntuu. Tehdään vain sitä mikä tuntuu hyvältä.Siirry sivun alkuun